Snelmenu

Best practice mojo

Nieuws is onvoorspelbaar en onverwacht. Het kan elk moment gebeuren en dan is het jammer dat je geen camera of opname-apparatuur bij je hebt. Je loopt de kans het grootste nieuws van de week te missen. Maar dit hoeft niet langer als je je mobiele telefoon als camera en recorder gebruikt.

Wytse Vellinga van Omrop Fryslân werkt al een jaar als Mojo-journalist. Hij weet als geen ander wat de do’s en don’ts zijn van het werken met de telefoon.

Jeroen Kelderman gebruikt zijn telefoon niet alleen voor het snelle werk. Zo maakte hij in december een week lang elke dag een videodagboek over zijn leven als klant van de Voedselbank. Ervaring deed hij op tijdens de Circom Mojo-cursus in Boedapest. Hij won daar de eerste prijs in de beginnersklasse met een verslag over het fietsleensysteem in deze stad.

Karol Cioma geeft wereldwijd Mojo-cursussen. Hij komt met een paar interessante voorbeelden en legt uit hoe je je mobiel in een camera kan veranderen, met daarbij tips over handige apps en hulpmiddelen, zodat je op een professionele manier kan filmen.

Do's and don'ts met mojo Wytse Vellinga

Mojo videodagboek - Jeroen Kelderman

Mojo training and storytelling - Karol Cioma