Snelmenu

Events

Hoe versla je grote evenementen op een spannende manier en welke nieuwe technieken kun je daarbij gebruiken. Tom van den Broek, Product Manager bij NOS Digital legt uit hoe de landelijke omroep dit doet. Om te leren over nieuwe platforms heeft de NOS tijdens de laatste grote nieuws- en sportevenementen geëxperimenteerd met nieuwe technologieën. In zijn presentatie laat hij er drie voorbijkomen:

- Content throwing: nooit meer vechten om de afstandsbediening

- De NOS WK-app: kies je eigen camera tijdens het WK voetbal

- Oculus Rift: de troonzaal is open voor iedereen tijdens Prinsjesdag.

Hoe deze Oculus Rift werkt vertelt Bas Beukers van het bedrijf Yellow Bird. De NOS werkte samen met dit bedrijf om deze technologie met Prinsjesdag in te kunnen zetten.

De Fischerman's Friend StrongmanRun is een evenement waar deelnemers uit het hele land op af komen. Matthijs Smit, commercieel Manager van MySports en Marian Freriks, organisator van deze en de StrongSisterRun laten zien hoe deelnemers, toeschouwers en vrienden thuis, op innovatieve wijze betrokken worden bij het evenement. Dit gebeurt door middel van een persoonlijke video met hoge kwaliteit, live Facebook (foto) updates en de Fischermans's Friend evenementen app.

De deelnemers krijgen vooraf een enkelband met een geïntegreerde RFID chip. De RFID chip wordt gebruikt voor de tijdregistratie / track & trace en de koppeling naar bovenstaande diensten.

 

NOS Digital - Tom van Beek

Oculus Rift - Bas Beukers

Fisherman's Friend StrongmanRun - Marian Freriks

 Presentatie EVENTS Marian Freriks