Snelmenu

11.30 uur Proud to present
Meer variaprogramma’s maken met extern geld, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Of misschien toch niet. Omroep Gelderland maakt een aantal variaprogramma’s met geld van de provincie. Het gaat om maatschappelijke en culturele onderwerpen die spelen in de provincie Gelderland.

Harm in Uitvoering is een tv-programma waarin presentator Harm Edens jongeren helpt in de zoektocht naar een baan. De redactie is er met Harm in geslaagd van een niet-sexy onderwerp - jeugdwerkloosheid - toch een vrolijk en goed programma te maken.

Een wagen vol verhalen is het multimediale platform van Omroep Gelderland waarin bekende en onbekende Gelderse tradities verzameld worden. Uitgangspunt voor dit project is de site www.eenwagenvolverhalen.nl. Hierop kan iedereen zijn verhaal, zijn traditie kwijt. Met die verhalen van het publiek maken we radio en tv uitzendingen. De tv-serie wordt gepresenteerd door Renate Schutte die op een dubbeldekker-paardentram verhalen haalt in de provincie. Binnenkort wordt in samenwerking met Gelders Erfgoed en met het Openlucht Museum de eerste dag van de Gelderse traditie gehouden.

Clubgenoten brengt (oud)topsporters weer in contact met hun team van vroeger. De teamfoto van toen wordt opnieuw gemaakt. Hoe is het de topsporter vergaan in zijn loopbaan en waarom heeft juist hij/zij het gered? Hoe is het met de andere clubgenoten en welke verhalen springen daaruit? Een programma dat de menselijke kant van topstporters laat zien en door de reünie met de oud teammaatjes een vrolijke nostalgische sfeer brent. Het wordt gepresenteerd door Froukje Jansen, zelf oud Nederlands kampioen turnen.

Lopend vuur heet de stelling bij RTV Noord, die een dag lang gebruikt wordt op internet, radio en tv. Edwin Pasveer komt uitleg geven.

Over radiomarktaandelen en muziekkeuze

Het marktaandeel van Radio M Utrecht is het laatste anderhalf jaar dusdanig gestegen dat collega-omroepen zich begonnen af te vragen hoe de omroep dat voor elkaar heeft gekregen. Mariska Fennema – manager radio bij RTV Utrecht – vertelt welke keuzes gemaakt zijn wat betreft inkleuring van de zender, muziekkeuze, verrassende acties, inspirerende presentatoren, relevante redactionele content en structureel adequate aansturing daarin. Hierna leggen we de focus op muziek met een panel van muzieksamenstellers onder leiding van Piter Zwart.

15.30 uur Gezamenlijke actie Voedselbank
Twaalf dagen lang zamelden de regionale omroepen levensmiddelen in voor het goede doel. De actie Samen voor de Voedselbank was een groot succes met een totaalopbrengst van zo’n 2,5 miljoen euro. Afgelopen jaar gaf iedere regionale omroep zijn eigen invulling aan de actie. RTV Noord haalde veel op bij grote bedrijven. Presentatoren van RTV Drenthe raceten voortdurend door supermarkten om boodschappen op te halen voor de voedselbank. Bij RTV Oost gingen ze op stap met prominenten. Kortom, het beproefde recept bestaat niet, maar wel leverde het een mooi moment op om elkaar een aantal leuke inspirerende voorbeelden te tonen.