Snelmenu

11.30 uur Meer en beter nieuws met economische informatie
Jaarverslagen, begrotingen, kerncijfers: aan economische informatie geen gebrek, ook niet in de regio. Maar hoe voorkom je dat je verzandt in een cijferbrij? Of dat je in arren moede maar terugvalt op het persbericht of de quotes van bestuurders? In deze workshop laten Susanne Uilenbroek en Paul van der Cingel, trainer/adviseur van Research voor de Regio®, je aan de hand van concrete items zien hoe je met economische informatie bestaand nieuws kunt verrijken of zelfs nieuws kunt maken. En dat je daarvoor beslist geen bedrijfseconoom hoeft te zijn! Paul van der Cingel gaf deze training eerder in uitgebreide vorm aan Omroep Flevoland en Omroep Zeeland.

14.00 uur Training veiligheid op locatie voor medewerkers
Journalisten en cameramensen worden geacht het publiek verslag te doen van branden, explosies of andere calamiteiten. Maar hoe zit het met hun eigen veiligheid?

In deze training van Martijn Eelman leren de deelnemers hoe ze risico’s kunnen beperken en situaties inschatten voor een goede verslaggeving.

15.30 uur Story is not enough! Theorieën over het gebruik van Story and formats
Wat zijn de 10 formats in de media? Hoe dragen zij het verhaal, elk op hun eigen manier? Welke formats zijn geschikt voor informatieoverdracht en welke

nemen ons emotioneel mee op reis? We laten je zien hoe je door het gebruik van een bepaald format je keuze kan uitbreiden en je uit je vastgeroeste patroon kan halen. 

En hoe zit het met het verhaal zelf? Herkennen we de spanningsbogen – kunnen we onze vinger leggen op wendingen. Wat weten we eigenlijk over “universele

waarheden” en hoe gebruiken we die om ons verhaal kracht bij te zetten? Na afloop deze workshop weten de deelnemers hoe ‘story’ verbonden is met alle creatieve keuzes die je als programmamaker maakt.