Snelmenu

11.30 uur Het recht om vergeten te worden
Met de komst van internet is een oneindig archief ontstaan, met voor- en nadelen. Niet iedereen vindt het prettig dat steeds opnieuw wordt opgerakeld hoe hij of zij ooit in de fout is gegaan. Redacties wordt regelmatig gevraagd om pagina’s te verwijderen. Ook Google heeft hiermee te maken. Alleen vorig jaar al kreeg het bedrijf tienduizenden verzoeken hiertoe. Het hoofd van de juridische dienst van Google, Milica Antic, vertelt wat de policy van Google is, hoe de afweging wordt gemaakt tussen vrijheid van informatie en het publieke belang tegenover het privacybelang van het individu. Ook hoofdredacteuren en redactiechefs staan vaak voor die keuze. Hoe ga je om met de veranderende samenleving? Het tweede deel van de workshop zal vooral daarover gaan. Mediajurist Dylan Griffiths vertelt aan de hand van een aantal journalistieke cases wat de juridische grenzen zijn.

14.00 uur Social media strategie voor regionale omroepen

Wat zijn de mogelijkheden en kansen van Social media voor regionale omroepen? Welke kanalen zijn relevant, en wat kunnen ze uiteindelijk opleveren aan (extra) verkeer en bereik? In de presentatie Social media strategie voor regionale omroepen wordt duidelijk hoe je als omroep fans aan je bindt.

Aan de hand van concrete voorbeelden neemt media-expert Annewil Neervens redacteuren en verslaggevers in deze sessie mee in de (nieuwe) online wereld van de journalist, waar de focus steeds meer ligt op de (eind) gebruiker.

15.30 uur Gericht bronnen zoeken/Facebook Graph Search
Social Media en webresearch-specialist Henk van Ess geeft handige tips over hoe je met de Amerikaanse zoekfunctie Facebook Graph Search binnen een paar minuten de juiste bronnen vindt. Je moet alleen wel de juiste zoekzinnen invoeren en de accountinstellingen wijzigen. Schrikken is het wel, want ook je eigen verleden blijkt voor iedereen op te roepen.