Snelmenu

11.30 uur Voice-over teksten
Een programma of item inspreken, van een ‘voice-over' voorzien, klinkt gemakkelijker dan het is! Hoe vind je de juiste klankkleur bij het onderwerp? Hoe behoud je het eigen karakter van je stem? Vragen waar in deze training niet alleen een theoretisch antwoord op gegeven wordt maar waar ook enkele oefeningen aan bod komen onder leiding van trainer Machteld Kooij.

14.00 uur Stand Up
Marijn Duintjer Tebbens (Eén Vandaag, Nieuwsuur) weet als ervaren verslaggever als geen ander wat de do’s and don’ts zijn van een goede stand upper. Hoe houd je je hoofd? Waar laat je je handen? Het lijken voor de hand liggende vragen. Er is ook ruimte voor allerlei technische aspecten en niet te vergeten “hoe vertel je een aansprekend verhaal” waarmee je het item naar een hoger niveau tilt.

15.30 uur ‘Live’ radio verslaggeving
We vragen tijdens deze interactieve workshop van de deelnemers om met hun eigen apparatuur (dat kan een meegenomen zoom zijn of gewoon je eigen iPhone) een live (semi-live maar ongemonteerd) verslag te doen vanaf de locatie met een gast naar keuze. Natuurlijk is er éérst een theoretisch blok waarin Jacqueline Maris (o.a. winnares van Prix Italia) uitleg geeft over ‘description of location’, een goed intro en het interview.