Snelmenu

Samenwerken regionale en lokale omroepen
Jacky de Vries, de peetvader van het Noord-Hollands Nieuwsnetwerk, presenteert de samenwerking van NH met lokale omroepen. Wat het NH Nieuwsnetwerk bijzonder maakt is niet alleen de grote schaal waarop er wordt samengewerkt. (ruim 35 lokale partners), maar ook de manier waarop. De omroepen werken samen als gelijkwaardige partners, delen alle content, hebben een eigen opleidingsinstituut opgezet waardoor ook talenten kunnen doorstromen. Het NH Nieuwsnetwerk is een filosofie die uitgaat van de kracht van de lokale gemeenschap. Deze filosofie werkt niet alleen door in de samenwerking, maar ook in de werkwijze en organisatie van de nieuwsredactie. Hierover is vorig jaar een boek verschenen: Een Sloot Vol Kiezelstenen.
 
Het Regionaal Nieuws Netwerk is een samenwerkingsverband tussen Omroep West, diverse lokale omroepen in de regio Haaglanden en de opleidingen journalistiek en media/ICT van de Hogeschool Utrecht. Het wordt ondersteund met een subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Omroep West gaat als eerste in Nederland het Hearken-model gebruiken: vraag gestuurde journalistiek waarbij het publiek actief betrokken wordt in alle fasen van het productieproces. 
Jan Willem van der Hogen presenteert de samenwerking van Omroep Gelderland met lokale omroepen. De samenwerking waarvoor Omroep Gelderland een NL-Award in de categorie Vernieuwend won. 

Jacky de Vries -NH Nieuwsnetwerk

Henk Ruijl - Omroep West Regionaal Nieuwsnetwerk

Jan Willem van der Hogen - Samenwerking Omroep Gelderland en lokale omroepen