Snelmenu

Filmzaal 4: TV, Radio, online en meer

14.00 – 15.30 uur: Het succes van de regionale radio
Radio blijft een sterk medium ondanks de doemscenario’s. Het medium is goed te combineren met online. Marcell Mijwaart heeft de radiozender van Omrop Fryslân vernieuwd en daarbij gebruik gemaakt van zijn ervaring met online media. Dat wil niet zeggen dat het allemaal gemakkelijk is voor de regionalen. Mogelijk kunnen we wat leren van andere zenders. Jurre Bosman, directeur Radio bij de NPO en Sjors Fröhlich van BNR schuiven aan om hun visie te geven. De leiding van het debat is in handen van Dink Binnendijk.  

15.30 -17.00 uur: Channel management
Waar het “vroeger” met alleen radio en veel later tv nog te overzien was, is er tegenwoordig een overvloed aan platforms. Hoe gaan we als regionale omroep om met deze veelvoud aan platformen? Twitter en Facebook zijn tegenwoordige gevestigde kanalen, maar wat moeten we met Instagram of Snapchat? En moeten we ook inzetten op de Stories van Instagram?  En YouTube? Ooit liepen de regionale omroepen voor de rest uit door daar al hun videocontent aan te bieden en nu is het het domein van de vloggers. Hoe kunnen we YouTube voor onszelf opnieuw uitvinden en bruikbaar maken. 
En als we niet overal actief willen of kunnen zijn, welke keuzes moeten we dan maken? En welke content moet je op die platforms brengen, en wanneer en voor wie? Kortom hoe managen we onze channels? 
 
In deze workshop probeert moderator Rens van Stralen (RTV Noord) daar samen met de drie sprekers Kirsten Jassies (Social content specialist), Erik van Heeswijk (Cleverlions) Tim Zunneberg (Omroep Brabant) en de zaal antwoorden op te geven.