Snelmenu

GLAS: Trainingen
 
11.30-13.00 Vloggen is hot! Veel kijkers blijken naast het volgen van het nieuws ook geïnteresseerd in de mensen achter de camera. Wie zijn die makers en wat maken ze zoal mee? En wat denken en voelen ze daarbij? In de praktijktraining Vloggen als een Pro geven we de vlogger technische en inhoudelik handvaten om zelf aan de slag te gaan. Tijdens deze korte presentatie lichten we al even een tipje van de sluier op. We tonen voorbeelden, geven tips en gaan natuurlijk onder leiding van trainer Issa Shaker zelf aan de gang. 
 
  
14.00 – 15.30 uur: 'Makelaar van informatie - de kick van een primeur!
Een borrel drinken kunnen we allemaal! Maar hoe bouw je echt een goed netwerk op? Ofwel: hoe word je 'makelaar in informatie' en krijg je voor elkaar dat bronnen zich structureel bij jou melden met een dijk van een primeur? Een workshop over 'geven en nemen', 'oprechte interesse', 'gedisciplineerd netwerken' en 'de kick van een primeur'! Hoofdredacteur Edwin de Kort van Omroep Zeeland vertelt over zijn visie en ervaring hierover die hij mede heeft opgedaan als redacteur 'Politie- en Justitiezaken' bij de NOS en als politiek verslaggever bij Omroep West. Redacteur/verslaggever economie Coen Theuwis van Omroep Zeeland laat zien tot welke verhalen het kan leiden!
 
15.30 – 17.00 uur: Auteursrecht online
Formats, tekeningen, muziek, teksten, foto’s, video en merken: vaak worden ze beschermd door intellectuele eigendomsrechten. Het trainersbureau heeft een e-learning gemaakt bestaande uit 6 modules waarin in begrijpelijke taal wordt uitgelegd wat de belangrijkste vormen van intellectueel eigendom in de praktijk zijn. 
Katinka Wals en Peter Veenendaal vertellen over de  e-learning modules en bekijken en maken, samen met de aanwezigen de eerste module(s) van de training. Deelnemers moeten een eigen laptop en een koptelefoon meenemen.